CC MASTER - Masterbatch

CC Master – masterbatch je barvni koncentrat oziroma koncentrat aditivov, namenjen za obarvanje termoplastov ter za izboljšanje njihovih lastnosti. Gre za koncentrirane mešanice pigmentov in dodatkov, ki se skozi toplotni proces z ustreznim polimernim nosilcem strnejo v tekočo maso, ki se po hlajenju peletizira v obliko granul.

Masterbatchi so okolju prijazni izdelek. Za obarvanje uporabljamo organske in anorganske pigmente, ki ne vsebujejo težkih kovin. Proizvodnja  masterbatchev bazira na uporabi lastnega belega pigmenta titanovega dioksida, katerega odlikuje sposobnost zaščite materialov pred svetlobnimi in vremenskimi vplivi, izjemna moč posvetlitve in pokrivne sposobnosti, zato ga zasledimo na vseh področjih našega življenja.

Kot vezivo najpogosteje uporabljamo polietilen, polistiren in polipropilen. Glede na tip pigmenta ločimo bele masterbatche, črne masterbatche, barvne masterbatche ter masterbatche kot dodatek.

Prednosti CC Mastrov – barvnih koncentratov:

  • Cenejše in izdatnejše barvanje,
  • plastika je trdnejša od premazov in lakov,
  • ni potrebna korozijska zaščita,
  • pri poškodbah se barva ne odstrani.

Proizvodni program:

Uporaba CC Mastrov – masterbatchev:

  • za barvanje oziroma spreminjanje ostalih lastnosti polimernih materialov,
  • pri tehnologijah predelave polimerov, pri brizganju, ekstrudiranju, pihanju, prešanju, kalandiranju,
  • v vseh vejah gospodarstva: avtomobilska in embalažna industrija, gradbeništvo, kmetijstvo, elektrotehnika, gospodinjstvo.

Odlikujejo nas kratki dobavni roki za vse CC Mastre bele in sive nianse ter hitra izdelava drugih barvnih odtenkov po naročilu. Želeli bi izpostaviti, da s pomočjo sodobne laboratorijske tehnologije in opreme strankam v najhitrejšem možnem času razvijemo želene masterbatche in compounde na osnovi zgoraj navedenih polimerov v zahtevanih barvnih niansah.

Embalaža:
CC MASTRI so pakirani v:

  • Polietilenske vreče po 25 kg,
  • Big-bage po 1000 oz. 1250 kg,
  • Octabine po 1000 oz. 1250 kg.

Skladiščenje:

Masterbatchi niso občutljivi  na staranje, nizko ali visoko temperaturo, niti na vlago, razen seveda v kolikor bi se kondenzirala na samem granulatu v zelo vlažnih ali hladnih prostorih.

Zagotavljamo dobo skladiščenja 24 mesecev oz. 2 leti.

Kontakt

Tihomir Djuričić - prodaja
tel.: 003863/427-6222
e-mail: tihomir.djuricic@cinkarna.si

Valerij Strmčnik – prodaja
tel.: 003863/427-6265
e-mail: valerij.strmcnik@cinkarna.si

Marta Munda - tehnične informacije
tel.: 003863/837-0908
e-mail: marta.munda@cinkarna.si

Boris Videmšek - tehnične informacije
tel.: 003863/837-0906
e-mail: boris.videmsek@cinkarna.si