Cinkovi izdelki

Z zaščito s cinkom po postopku metalizacije s cinkovo žico ali pa po postopku galvanizacije s cinkovimi anodami dosežemo odlične antikorozivne lastnosti na jeklenih elementih in konstrukcijah. Okovja v pohištveni industriji so narejena iz cinkove zlitine Zamak.

Pošljite povpraševanje

O Cinkovih izdelkih

ZAMAK je naziv cinkove zlitine, ki jo proizvajamo v Cinkarni Celje. Uporablja se predvsem za tlačni liv za pohištveno galanterijo, v avtomobilski industriji, industriji električnih aparatov, fine mehanike, optike in ipd. Velika prednost zlitine je nizka livna temperatura, izredno dobra livnost, trdnostna obstojnost, dobri pogoji za obdelavo in galvaniziranje.

Cinkova žica se izdeluje po postopku Properzi in se uporablja kot antikorozijska zaščita kovin z metaliziranjem in za šopiranje kondenzatorjev. Kakovost ustreza standardoma DIN EN ISO 14919 in EN 1179.

Uporabljajo se v podjetjih, ki se ukvarjajo z galvanizacijo, kar pomeni prevleka kovine s cinkom.

 

Trajnost

Podaljšanje življenjske dobe in izboljšanje vzdržljivosti jekla

Ena najpomembnejših lastnosti cinka je njegova sposobnost zaščite jekla pred korozijo. Življenjska doba in vzdržljivost jekla se močno izboljšata, če je prevlečena s cinkom. Noben drug material ne more zagotoviti tako učinkovite in stroškovno učinkovite zaščite jekla. Če se jeklo ne zaščiti, bo slednje korodiralo v skoraj vsakem izpostavljenem okolju. Cinkovi premazi ustavijo korozijo jekla na dva načina – fizična pregrada in elektrokemična zaščita.

Cink je mogoče reciklirati brez izgube lastnosti in kakovosti. Cink je s svojimi ključnimi lastnostmi esencialnosti, vzdržljivosti in recikliranja dobro pozicioniran kot material izbire za trajnostno družbo.

 

Izdelujemo naslednje tipe cinkovih izdelkov

 

Cinkove palice

Izdelki:

Cinkove anode

Izdelki:

Cinkove zlitine - zamak
Cinkova žica

Izdelki:

Industrije in aplikacije

 

Kontakti

Prodaja

Marta Sevčnikar

T: +386 3 427 62 43

E: marta.sevcnikar@cinkarna.si

Tehnične informacije

Jože Koštomaj

T: +386 3 427 63 17

E: joze.kostomaj@cinkarna.si