Sodelovanje s šolami

15. natečaj: Vsaka kapljica vode šteje

Kot vsa živa bitja tudi proizvodni procesi potrebujejo vodo. Njenega pomena se v Cinkarni še kako zavedamo, zato ves čas raziskujemo možnosti zmanjševanja njene porabe in ponovne uporabe. Učence in dijake vabimo, da s pomočjo čopiča ali fotoaparata ujamejo poljubni motiv, povezan z vodo. To so lahko kapljice rose, domači potok ali gorski izvir. Podrobnosti razpisa so objavljene v prilogi. 

14. natečaj: S cveta na cvet za naš planet

Šolarji in dijaki 29 šol iz širše regije so prejeli nagrade in priznanja za sodelovanje na 14. natečaju Cinkarne Celje S cveta na cvet za naš planet. Približno 700 mladostnikov je v tem šolskem letu izdelovalo hotele za žuželke in sejalo medovite rastline. Podjetje je želelo s tem spomniti na pomen skrbi za opraševalce, brez katerih bi ljudje v nekaj letih ostali brez hrane, z vključenostjo raznolikih šol pa so poskrbeli, da bodo medovite rastline v prihodnjih letih razširjene po vsej regiji.

Več o zmagovalcih, ki se bodo poleti za nagrado zabavali v Tehnoparku, si preberite tukaj: Na širšem Celjskem poleti več kot tisoč novih medovitih rastlin
Fotografije: 
Amina Kolarič

Pred leti smo v okviru natečaja Podružnični osnovni šoli Socka podarili učni čebelnjak. Mladi skrbno bdijo nad njim, točijo med in pečejo medenjake, zato je letos čas za korak naprej. 

Letos vabimo, da posejete semena in vzgojite medovite rastline, izdelate gnezdilnico za čebele samotarke in vse skupaj pospremite z video zapisom. Z natečajem se pridružujemo Dnevu vseslovenskega sajenja medovitih rastlin, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije 26. marca 2022. 

V Osrednji knjižnici Celje je dopoldne potekala zaključna slovesnost 10. natečaja Cinkarne Celje z naslovom Cinkarna praznuje in strip izdeluje.
Nagrajene stripe si lahko ogledate tukaj.

Avtor priloženih fotografij: Blaž Črepinšek