Kul kemija, natečaj Cinkarne Celje za osnovnošolce

20. 6. 2011
Cinkarna Celje organizira četrti natečaj za osnovnošolce. Letos smo tudi v spomin na veliko pionirko kemije in dvakratno Nobelovo nagrajenko Marie Curie ter njej posvečeno mednarodno leto kemije 2011 razpisali natečaj Kul kemija, kjer želimo spodbuditi otroško domišljijo pri razmišljanju o kemiji. Zato vabimo osnovne šole, da otroci z likovno ali literarno govorico pokažejo svoj pogled na kemijo, tovarno in izdelke Cinkarne Celje.
 
Leta 2008 smo spodbujali otroke z Nariši si nagrado, 2009 smo risali Živali na odlagališčih sadre in 2010 izdelovali ptičje hišice pod sloganom Narava sem jaz.
 
V 2011, mednarodnem letu kemije, želimo pokazati pomen kemije in izdelkov Cinkarne Celje v vsakdanjem življenju, zato smo pripravili zloženko Kul kemija.
 
K sodelovanju vabimo osnovne šole v celjski regiji. Na natečaju lahko sodeluje vsak osnovnošolec, mentorji pa se odločijo, na kak način bodo prikazali izdelke Cinkarne Celje pri rabi v vsakdanjem življenju.
Cinkarna Celje bo najboljša dela po izboru žirije uporabila za oblikovanje stenskega in namiznega koledarja 2012. Izdala bo tudi knjigo pravljic, ki bo za ilustracijo vključevala slike narejenih izdelkov iz likovno-tehničnega dela natečaja. Likovno umetniška dela bomo razstavili v prostorih Cinkarne Celje takoj po zaključku natečaja in morda še kje v javnih prostorih celjske regije.
Najboljše po izboru žirije na natečaju Kul kemija bomo razglasili na zaključni prireditvi v četrtek, 20. oktobra 2011. Udeležence natečaja že sedaj vabimo v prostore Cinkarne Celje, obljubljamo sproščeno in zabavno vzdušje!
 
Veselimo se ponovnega sodelovanja!
Cinkarna Celje