„Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita“

24. 3. 2016

Celje polepšali lončki in korita natečaja za osnovne in srednje šole

Na Mestni tržnici Celje je 23.3.2016 potekal zaključek 8. natečaja Cinkarne Celje za osnovne in srednje šole »Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita«. Odziv na razpis je bil znova rekorden! Približno 1000 otrok iz več kot 40 osnovnih in srednjih šol savinjske regije je prispevalo svoje lončke in cvetlična korita, ki bodo v naslednjih dneh krasili tržnico, nekatera celjska krožišča in del ob Kidričevi cesti. 

Z družbeno odgovornim delovanjem se podjetje želi približati mladim

Cinkarna Celje likovno-tehnični natečaj prireja že 8 let, z njim pa želi mladim predvsem približati svoje proizvode in jim prenesti pomembno sporočilo o pomenu obstoja kemijske dejavnosti za čisto vsakega posameznika.

Podjetje je letos učencem in dijakom razdelilo mavec (izdelan je namreč iz kalcijevega sulfata, ki je stranski produkt proizvodnje titanovega dioksida) in odpadne lesene deščice. Sodelujoči so izdelovali poljubne skulpture ali korita za zasajevanje cvetlic, lahko pa so poslikali tudi glinene lončke. 

Na zaključni prireditvi v množici odličnih izdelkov nagrajeni najbolj izvirni

Strokovna komisija je na podlagi prispelih fotografij izdelkov izbrala tiste, ki so bili najbolj kreativni, domiselni in dodelani ter jih v sodelovanju s podjetjem Simbio, d.o.o. smiselno zasadila. Zdaj bodo izdelki krasili mestno tržnico ter krožišča na Hudinji pri Mercator centru, pri Svetem duhu in na ulici mesta Grevenbroich za gasilskim domom, del pa jih že krasi ograjo podjetja ob Kidričevi cesti.

Na zaključni slovesnosti sta predsednik uprave in generalni direktor Tomaž Benčina ter članica uprave in tehnična direktorica Nikolaja Podgoršek Selič zbrane nagovorila in podelila glavne nagrade - MP4 predvajalnike, USB ključke z motivoma maskot podjetja ter kino vstopnice, vsem sodelujočim šolam pa bodo v prihodnjih dneh v znak zahvale za sodelovanje dostavili še nekaj sladkega in odbojkarske žoge Patriots.

Podelitev so z glasbenimi vložki popestrili dijaki Gimnazije Celje Center in Osnovne šole Lava, sodelujoči so se razveselili malice in sladkih drobnarij, ki sta jim jih delili maskoti Cinko in Cinka in si z navdušenjem ogledali dela prijateljev s sosednjih šol.

Dogodek je na tržnici potekal sočasno z družabnim dogodkom Didaktična sreda, na katerem so se posamezne šole na stojnicah predstavljale s svojimi učnimi vsebinami in izdelki. 


Avtor priloženih fotografij: Blaž Črepinšek