Izdelki

Črpalke

Kot odgovor na povpraševanje kemijske industrije po črpalkah smo, kot izdelovalec, na slovenskem trgu prisotni od leta 1991.
Izdelujemo razne oblike, izvedbe in velikosti kemijsko ter abrazivno obstojnih črpalk.
Specializirani smo tudi za predelave in servisiranja črpalk drugih proizvajalcev.

Stikalni bloki

Na podlagi lastne ali naročnikove dokumentacije izdelujemo stikalne bloke za potrebe industrije in poslovnih ter stanovanjskih stavb. Z izkušnjami pridobljenimi pri modernizaciji proizvodnje v Cinkarni Celje lahko izdelamo stikalne bloke z vgrajenimi prosto programabilnimi krmilniki (Simatic), mehkimi zagoni,  frekvenčnimi pretvorniki , kakor tudi razdelilne omare za NN razvod električne energije z vsemi potrebnimi stikalnimi elementi. 
Prednost naše ponudbe je možnost  hitre  prilagoditve specifičnim zahtevam naročnika. Zato  so naši izdelki primerni za vgradnjo na različnih  področjih uporabe.
Glede na želje naročnika lahko izdelane bloke postavimo na mesto vgradnje in jih povežemo s porabniki, naredimo pa lahko tudi vse potrebne električne meritve in zagon.

Demineralizirana voda

v Cinkarni Celje d.d. proizvajamo demineralizirano vodo iz surovine, ki je površinska rečna voda. Predhodnim postopkom bistrenja, filtracije, dekarbonatizacije  sledi še demineralizacija -zaporedna ionska izmenjava na kationskih (H+) in anionskih (OH-) izmenjevalcih. Električna prevodnost je pod 20 µS/cm. To pomeni, da ta voda ni tako temeljito očiščena kot destilirana voda in je primerna samo za določene tehnološke procese (napajalna voda v energetiki, dodajna voda za hladilne procese, pranja v procesih, površinsko tretiranje, akumulatorje, indukcijske sisteme, grelne sisteme, laserske aplikacije, vlažilce in podobno).