Kemijska procesna oprema

S sistematično načrtovano in celovito izdelano kemijsko procesno opremo nudimo rešitve in tako obvladujemo odpornost sistemov proti agresivnim snovem, visoki temperaturi, abraziji in mehanskim vplivom v različnih industrijah, predvsem kemijskih in farmacevtskih, obenem pa z elastomeri zagotavljamo zaščito nosilnih kovinskih in armiranobetonskih sistemov.

Pošljite povpraševanje

O kemijski procesni opremi

Teflon® je registrirana znamka podjetja Chemours in predstavlja vrsto različnih aplikacij za industrijo in gospodinjstva. PTFE je termoplastični polimer, ki je sestavljen iz elementov ogljika in fluora.

Fluoropolimerne prevleke (PTFE, FEP, PFA ali ETFE) imajo zelo dobro kemijsko in UV-obstojnost. Imajo nizek koeficient trenja ter visoko temperaturno območje uporabe (od –200 do +260 °C). Uporabljamo jih za zaščito procesne opreme v kemijskih, petrokemijskih in farmacevtskih podjetjih.

Tankoslojna zaščita se nanaša s praškastimi nanosi (elektrostatski način) ali z disperzijami. Debelejše obloge se izdelajo z brizganjem staljenega granulata v kalup. Cevi in palice izdelujemo s sintranjem in ekstrudiranjem fluoropolimernih praškov.

 

Trajnost

S fluoropolimeri do daljše življenjske dobe elementov

S teflonsko oblogo zaščitimo elemente pred agresivnimi kemikalijami in visokimi temperaturami ter tako podaljšujemo življenjsko dobo uporabnosti elementov. Z ustrezno obdelavo slednjih delujemo v duhu trajnosti in ohranitve obstoječih materialov na daljši rok, ob tem obvladujemo in vplivamo na upočasnitev procesa dotrajanosti materialov in posledično znižanje potreb trga/kupcev po zamenjavi.

Ponovna uporaba že dotrajanih ventilov

Z zavedanjem po nujnosti zmanjševanja porabe materialov in s tem zmanjševanje vplivov na okolje si prizadevamo uresničevati trajnostne rešitve in jih uspešno implementirati na trg. V svojem portfelju ponujamo storitev obnovitve dotrajanih ventilov, ki jih z ustrezno obdelavo regeneriramo do te mere, da se elementi lahko vrnejo v ponovno uporabo industrijskih procesov.

Optimiziramo porabo surovin v proizvodnih procesih

Z investicijo v novo procesno opremo za teflonizacijo smo izvedli načrtovane cilje glede na optimiziranje porabe surovin pri praškastih nanosih teflona. Implementirana rešitev le potrjuje našo usmeritev v trajnostne aplikacije. Z novo opremo obvladujemo odpadni teflon, ki se pri procesu teflonizacije izgubi v okolje. Tako vplivamo na zmanjševanje porabe teflona pri samem procesu, hkrati pa ne vplivamo na kakovost tefloniziranega materiala, saj ta vsebuje vso količino teflona za kakovostno zaščito.

 

Izdelujemo naslednjo kemijsko procesno opremo

 

 

Področja uporabe

 

Kontakti

Prodaja in tehnične informacije