Masterbatchi - CC Master

CC MASTER – masterbatch je barvni koncentrat oziroma koncentrat aditivov za obarvanje termoplastov ter za izboljšanje njihovih lastnosti. To so koncentrirane mešanice pigmentov in dodatkov, ki se skozi toplotni proces z ustreznim polimernim nosilcem dispergirajo v tekočo maso, ki se med hlajenjem peletizira v obliko granul. Masterbatchi so skoraj v celoti zamenjali vse druge tehnike barvanja oziroma spreminjanja lastnosti polimernih materialov.

Pošljite povpraševanje

O masterbatchih

To je naša blagovna znamka masterbatchev – pigmentnih koncentratov oz. koncentratov aditivov v obliki granul (UV- in vremenska obstojnost, temperaturna obstojnost, samougasni, lasersko markiranje itd.).

Masterbatchi – koncentrati v obliki granul se uporabljajo za obarvanje izdelkov oz. zagotavljanje določenih lastnosti izdelkov iz plastičnih mas (termoplastov). Primerni so za uporabo pri tehnologijah predelave polimerov, pri brizganju, ekstrudiranju, pihanju, stiskanju, kalandiranju. Uporabljajo se v vseh vejah gospodarstva: avtomobilska in embalažna industrija, gradbeništvo, kmetijstvo, gospodinjstvo, elektrotehnika, industrija igrač ...

Masterbatchi so v obliki granul, zato ne povzročajo prašnih emisij na delovnem mestu in tudi ne v okolje. Naši masterbatchi so okolju prijazni izdelki, saj so obarvani z organskimi in anorganskimi pigmenti brez težkih kovin. Zaradi dodatnih zahtev pri izbiri surovin ter zagotavljanja najvišjih standardov v proizvodnem procesu so primerni tudi za uporabo v izdelkih, ki pridejo v neposreden stik z živili.

Poglavitne prednosti belih in barvnih koncentratov so kakovostno in homogeno obarvan celoten izdelek, barvanje je cenejše in izdatnejše, plastika je trdnejša od premazov ali lakov, pri poškodbah se barva ne odstrani.

Proizvodnja masterbatchev temelji na uporabi lastnega belega pigmenta titanovega dioksida, ki ga odlikuje sposobnost zaščite materialov pred svetlobnimi in vremenskimi vplivi, izjemna moč posvetlitve in sposobnosti prekrivanja, zato ga zasledimo na vseh področjih življenja.

Glede na tip pigmenta ločimo bele, črne in barvne masterbatche ter masterbatche kot dodatek. Kot vezivo najpogosteje uporabljamo polietilen (LDPE, LLDPE), polistiren (PS) in polipropilen (PP). Rešitve ponujamo tudi na osnovah SAN, ABS, EVA, EMA in drugih univerzalnih nosilcih.

Ponujamo tudi storitve compoundiranja najzahtevnejših polimernih materialov, s čimer izboljšamo homogenost materialov. Z bogatimi izkušnjami na področju kemije in barvne metrike strankam nudimo svetovanje, ki je podprto s širokim naborom analiz potrebnih za razvoj novih in izboljšanje obstoječih izdelkov.

 

Trajnost

Daljša svežina živil - manj zavržene hrane

Masterbatchi poleg estetskega videza izboljšujejo tudi lastnosti materialov, v katere so vgrajeni. Zato živila, ki so v embalaži iz takšnih materialov, ohranjajo svežino dlje. Materiali embalaže podaljšujejo rok uporabe. Z implementacijo masterbatchev v embalažo, v kateri so živila, prispevamo k zmanjšanemu obsegu zavržene hrane in k boljši izrabi virov.

Sledimo načelu "Zero waste"

V proizvodnem procesu izdelave masterbatchev sledimo načelu 'Zero Waste' s ciljnim zmanjševanjem vseh vrst odpadkov kot načina doseganja trajnostnega razvoja in obstoja ter krožnega gospodarstva. Z doslednim ločevanjem tehnološkega izmeta in z vgradnjo tega v sekundarne proizvode nam uspeva zmanjševati negativne vplive na okolje.

Katalog CC Master

Izdelujemo naslednje tipe CC Master

 

Industrije in aplikacije

 

Kontakti

Prodaja

Tihomir Djuričić

T: +386 3 427 62 22

E: tihomir.djuricic@cinkarna.si

Tehnična in prodajna podpora

Andraž Brečko

T: +386 3 427 63 88

E: andraz.brecko@cinkarna.si