Žveplova kislina

Žveplova kislina je zelo korozivna mineralna kislina s kemijsko formulo H2SO4. Je mastna in brezbarvna ali rahlo rumena viskozna tekočina brez vonja, ki se pri vseh koncentracijah popolnoma topi v vodi.

Pošljite povpraševanje

O žveplovi kislini

Pri proizvodnji titanovega dioksida v procesu razklopa/topljenja titanonosnih rud (ilmenita in žlindre) potrebujemo žveplovo kislino, ki jo pripravimo s čisto tehnologijo sežiga žvepla.

Večino proizvedene žveplove kisline porabimo pri proizvodnji TiO2, v procesu razklopa titanonosnih rud, kar je primarna uporaba pri nas proizvedene žveplove kisline. Presežne količine pa plasiramo na trg za porabo v drugih industrijah.

Porabniki žveplove kisline so druge kemijske in farmacevtske industrije.

Žveplova kislina je eden najpomembnejših in nepogrešljivih vsestransko uporabnih proizvodov v kemijski industriji. Uporablja se v proizvodnji anorganskih in organskih kemikalij, vključno umetnih gnojil, kot katalizator, regulator pH, v procesih površinske obdelave, jedkanja, elektrolize, čiščenja plinov, izdelave in predelave akumulatorjev, kot laboratorijska kemikalija …

 

Trajnost

Trajnostno upravljanje s stranskimi proizvodi

Žveplovo kislino pripravljamo s čisto tehnologijo sežiga žvepla pri proizvodnji titanovega dioksida, prioritetno za razklop titanonosnih rud. Pri procesu sežiga žvepla in nastajanju žveplove kisline kot stranski proizvod nastane vodna para. To uporabimo v proizvodnih procesih in za ogrevanje proizvodnih objektov. Tako posledično zmanjšujemo porabo zemeljskega plina in znižujemo emisije CO2.

 

Izdelujemo naslednje koncentracije žveplove kisline

 

Industrije in aplikacije

 

Kontakti

Prodaja

Marta Sevčnikar

T: +386 3 427 62 43

E: marta.sevcnikar@cinkarna.si

Tehnične informacije

Igor Kolenc

T: +386 3 427 65 77

E: igor.kolenc@cinkarna.si