Po našem prototipu šivajo maske tudi druga podjetja

16. 04. 2020

Po našem prototipu šivajo maske tudi druga podjetja

 

Koronavirus na prvo, drugo, tretjo,… stoto žogo – ni prinesel nič dobrega. A tu in tam postreže s kakšno navdušujočo zgodbo. Ko smo se pred dnevi zaradi počasnejše dobave zaščitnih sredstev v podjetju sami lotili šivanja posebnih mask z možnostjo menjave filtra, je to poželo izjemen odziv javnosti. Podjetja s podobnimi izzivi so se na nas obrnila po nasvete in pomoč, kako naj se takšne izdelave mask lotijo sama. In kako jim je uspelo?

Podjetja se v teh dneh trudimo narediti čisto vse, kar je v naši moči, da zaščitimo sodelavce, ohranimo delovna mesta in zagotovimo stabilnost delovanja. Ker bo to še kako pomembno za čas po koronavirusu.

Zaščitne maske so kar naenkrat postale težko dobavljive. Ni bilo treba dvakrat reči, že so sodelavci stopili v akcijo. Našli so primeren material, izdelali prototip troslojne maske z možnostjo menjave filtra, nekaj prostovoljcev pa je ves konec tedna do poznih nočnih ur sešilo toliko mask, da so zadostovale za prvo ponedeljkovo izmeno. Od tu so delo prevzele poklicne šivilje, zaposlene v podjetju. 

 

Dobra ideja rešitev tudi za druga podjetja 

Hitra, požrtvovalna akcija šivanja mask za sodelavce je požela velik odziv medijev. Le nekaj dni za tem je z nami v kontakt stopilo podjetje iz Rogaške Slatine, ki je iz časopisa izvedelo za naš prototip maske. Z željo po čim bolj nemotenem procesu dela je prosilo za deljenje informacije o možnosti dobave filtrov. Takoj smo jim posredovali vse, kar smo se do tistega dne naučili na svojem primeru.

Dober teden pozneje smo se zelo razveselili novice, da je podjetju uspelo izdelati podobne maske z žepkom za menjavo filtrov. V nadaljevanju jih bodo izdelali še več in nanje dodali ime lastnika maske. Kot so še zapisali, so tak način soočanja s situacijo pozdravili tudi v avstrijskem podjetju, za katerega veliko delajo.

Znate tudi vi kaj, kar bi v teh časih prišlo prav drugim? Ne bojte se deliti tega. Gradimo partnerstva v krizi, da bomo iz nje vsi stopili močnejši.

Nazaj