Specialni COOL praškasti laki

22. 04. 2024

Specialni COOL praškasti laki

V naših razvojnih aktivnostih smo zavezani iskanju in razvijanju inovativnih trajnostnih rešitev, ki ob vrhunski kakovosti pomembno prispevajo k odgovornem ravnanju z okoljem. Uspešno smo razvili nov trajnostno zasnovan izdelek – specialni hladni (COOL) oz. reflektivni tip praškastega laka, ki reflektira več sončne svetlobe v IR spektru in s tem znižuje akumuliranje toplote polakiranih predmetov izpostavljenih sončni svetlobi ter jih ohranja hladnejše. Površine polakirane s COOL lakom se na soncu pri temnih barvnih niansah segrejejo za približno 10 °C manj kot klasični laki.
 
Z zmanjšanjem količine toplote, ki jo absorbirajo površine, prispevajo k energetski učinkovitosti z zmanjšanjem potrebe po klimatskih napravah in hladilnih sistemih. To pa vodi v manjšo porabo energije in manjše emisije toplogrednih plinov in s tem prispevajo k bolj trajnostni prihodnosti.
 
Uporabljajo se lahko predvsem na fasadnih in strešnih elementih, kot so na primer fasadni paneli, deli kritine, zunanje žaluzije in vseh ostalih elementih kjer lahko zmanjšujejo porabo energije za hlajenje stavb. Drugi segment uporabe pa je za vse ostale površine, ki se jih dotikamo in se ne želimo opeči. Takšni elementi so na primer zunanje vrtne garniture in otroška igrala.

Nazaj