V središču proizvodnje predstavili zelene rešitve za prihodnost

19. 07. 2021

V središču proizvodnje predstavili zelene rešitve za prihodnost

Cinkarna Celje je na travniku v središču proizvodnje gostila novinarsko konferenco pred začetkom nove nogometne sezone NK Celje. 

Uvodoma je predsednik Uprave Cinkarne Celje Aleš Skok nogometašem zaželel uspešen začetek na nogometnih zelenicah in na domači zelenici predstavil nekaj novosti, ki jih podjetje načrtuje v prihodnjih mesecih:

»Razvoj je ključ do uspeha. Pa naj gre za razvoj nogometnega kluba ali podjetja, kot je naše. Tudi Cinkarna Celje si želi rasti, se razvijati in biti kot sodobno podjetje močno vpeto v okolje, kjer deluje. 

Z mislijo na prihodnost delamo vse, da bi čim bolj zmanjševali porabo naravnih virov. Letos  izvajamo energetski pregled podjetja. Računamo, da bomo našli številne nove priložnosti za še učinkovitejšo rabo energije. Poleti bomo postavili dve sončni elektrarni, eno z zmogljivostjo 1 MW in drugo z zmogljivostjo 0.5 MW). Z njima bomo 1,5% porabljene električne energije proizvedli iz obnovljivih virov.

Tik pred začetkom obratovanja je četrti elektrofilter za čiščenje dimnih plinov s kalcinacije. Omogočil bo učinkovito čiščenje tudi v primeru vzdrževalnih del na enem od obstoječih filtrov. Razvijamo postopek recikliranja tehnološke vode, s čemer želimo zmanjšati porabo vode iz Hudinje in znižati emisije.

Skozi zgodovino je Cinkarna ohranila status zanesljivega podjetja, ker smo se prilagajali razmeram na trgu in vedno zahtevnejšim okoljskim standardom. Za trajnostno in odgovorno delovanje pa mora podjetje najprej sredstva zaslužiti na trgu in jih nato pametno vložiti v razvojne aktivnosti z mislijo na prihodnost. Šele nato lahko podjetje lokalnemu okolju vrača toliko, kot si vsi želimo.«

Več o prvem cilju Nogometnega kluba Celje, to je postati vodilni slovenski nogometni center, si preberite tukaj

Izjava A. Skok

Nazaj