Veste, zakaj smo drugačni od drugih?

05. 08. 2019

Veste, zakaj smo drugačni od drugih?

Živjo vsi skupaj! Kako preživljate dopust – na ležalniku v senci ali urejate domačo okolico? Fino je, ko naredite nekaj zase, kajne?  

Počasi bom tudi jaz »odčofotala« kratkim počitnicam naproti. Razmišljam, katerih delovnih izzivov se moram lotiti, ko si napolnim baterije. In ugotavljam, da kar prehitro pozabimo vse dobro, kar je bilo že narejeno. Kot da je projekt pomemben le, dokler se odvija, nato odkljukamo rezultat in gremo dalje. Pa trajnost? 

S plastenkami pomagali novorojenčkom

Letos smo se naprimer pridružili humanitarnemu projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje. V manj kot treh tednih smo zbrali 54 kilogramov plastenk. Ne, to v bistvu ni tako malo. Ste že kdaj stehtali plastenko? Kar precej jih potrebujete za kilogram. Predali smo jih Dinosu, ta pa je z zbranim denarjem pomagal kupiti monitor za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčka za novomeško porodnišnico.  

Trajnost? Na desetine malčkov bo na svet pokukalo v boljši oskrbi, s sodelavci pa zdaj še bolj navdušeno zbiramo plastenke, da bomo z zbranim denarjem spet komu pomagali.  

Krvodajalska akcija zaposlenih

Nekaterim cinkarnarjem ostaja v spominu skupna krvodajalska akcija, ki smo jo izpeljali s Transfuzijskim centrom Splošne bolnišnice Celje. Med 50 sodelavci je bilo kar nekaj takšnih, ki so kri darovali prvič.  

Trajnost? Posameznik je daroval približno pol litra te življenjske tekočine, s katero lahko reševalci pomagajo kar trem ljudem. In nekaj sodelavcev je na novo postalo rednih krvodajalcev. Vsak šteje. Nikoli ne vemo, kdaj bomo kri sami potrebovali! 

Nakup drobne pozornosti za pomoč ustvarjalcem s cerebralno paralizo

Spomladi smo v jedilnici na tradicionalnem sejmu občudovali izdelke Društva za cerebralno paralizo Sonček Celje in z nakupi pomagali članom društva zbirati sredstva za njihovo dejavnost.  

Trajnost? Stojnice z izdelki društva so pri nas že nekaj let stalnica. Zaposleni dobijo izdelek, ki je velikokrat narejen iz recikliranih materialov, z nakupom pa podprejo dejavnost ranljive skupine, pogosto prezrte v družbi. 

Cinkarnarji pokazali tisočere talente in izpeljali lasten bazar 

Mogoče se boste nekateri še spomnili, kako smo pred božičnimi prazniki nekaj let nazaj sami izdelovali izvirne okraske za novo leto in zbrani denar podarili trem dečkom z zelo žalostno družinsko zgodbo? Danes so močni fantje, ki izjemno lepo napredujejo v šoli tudi zato, ker smo primaknili malenkost.  

To je le del naših družbeno odgovornih projektov s humanitarno noto. Podjetje jih podpira še ogromno, mogoče vam jih predstavim v katerem izmed naslednjih zapisov. A želela sem povedati, da nas sodelavce povezujejo lepe navade – mogoče niso več »moderne«, a dajejo rezultate. Take, ki so se marsikoga dotaknili in še vedno trajajo.  

Načrtujte velike stvari, a uživajte v vsem, kar ste že dosegli. Želim vam lepo poletje.  

Nazaj