Z vavčerji po Mariboru: titanov dioksid učinkovit pri čiščenju zraka

09. 09. 2020

Z vavčerji po Mariboru: titanov dioksid učinkovit pri čiščenju zraka

Kako pa kaj vaš letošnji dopust? Če še niste izkoristili vseh vavčerjev ali pa načrtujete kakšen lep jesenski izlet, vam predlagam ogled dveh mariborskih znamenitosti, ki dobesedno v sebi skrivata veliko več, kot je videti na prvi pogled!


Vožnja, dve ali tri okoli mariborske fontane

Začnete lahko z ogledom mariborske fontane. Narejena je namreč iz monolitnih blokov, v katere je dodan naš ultrafini titanov dioksid. Ta začne delovati, ko nanj posije sonce in sproži fotokatalizo. Tako na njeni površini ne rastejo alge, kljub temu, da je fontana ves čas mokra.


Tlakovci za bolj zdravo mestno središče

Ste se kdaj vprašali, po čem res hodite? Odpravite se še na sprehod po Ulici kneza Koclja. Na prvi pogled tlakovci niso nič posebnega, a bistvo je očem skrito…

Površino tlakovcev namreč sestavlja naš aktivni titanov dioksid. Ko nanje posveti sonce, se sproži reakcija, rezultat pa so tlakovane površine, ki iz ozračja odstranjujejo smog, izpušne pline avtomobilov, organska onesnažila in še nekatere druge okside.  

Ne, ne govorimo o čarovniji. To je izjemno napredna rešitev podjetja Tlakovci Podlesnik in naših sodelavcev, ki še enkrat več dokazuje, kako lahko titanov dioksid pomaga pri ohranjanju zelenega planeta.

Nazaj