Praškasti laki - Ekolak

Praškasti laki so barve v prahu za elektrostatično nanašanje (duroplasti), s komercialnim imenom EKOLAK. Odlikujejo ga številne tehnične in ekološke prednosti v primerjavi s klasičnimi premazi, zato se uporablja predvsem pri zaščiti ohišja gospodinjskih aparatov, delov v avtomobilski industriji in kovinski galanteriji.

Pošljite povpraševanje

O praškastih lakih

Praškasti laki so 100-% suha snov, zato ob njihovi uporabi ne prihaja do izpustov v zrak ali vodo. Nanesejo se elektrostatično in se ločijo po namenu uporabe, kakovosti, videzu površine in sijaju. Izdelki ponujajo poleg dekorativnega videza predvsem dobro zaščito vsem vrstam kovin in lesa.

Nanesejo se z elektrostatično pištolo visoke napetosti po sistemu corona ali tribo. Naneseni prah na objektu je treba zapeči, za kar se uporabljajo tunelske ali šaržne peči.

V primerjavi s klasičnimi premazi jih odlikujejo številne tehnične in ekološke prednosti.

Barve v prahu imajo širok nabor uporabe. Lahko se uporabljajo v gradbeništvu, avtomobilski industriji, kmetijski mehanizaciji, pohištveni industriji, beli tehniki.

Qualicoat obstaja že več kot 30 let in se šteje kot mednarodni simbol kakovosti, s katerim se lahko primerja kakovost praškastega laka. Oznaka se je prvič pojavila v Evropi, in sicer leta 1986. Do zdaj se je razširila že v 39 držav po svetu. Upravni organ je v švicarskem mestu Zürich, kjer preverjajo mednarodni qualicoat. Ti imajo ekskluzivno pravico odobritve standarda po vsem svetu.

 

Trajnost

V svoja delovanja vključujemo trajnostne rešitve

Svetlejša prihodnost je zelena. To vključujemo v proizvodne procese, kot tudi v proizvode. Z lastnim razvojem sledimo trendom trajnostnega delovanja in se prilagajamo potrebam naročnikov in trga.

Prednosti praškastih lakov

Praškasti laki so 100-% suha snov, tako da ne obremenjujejo zraka in vode. Ne vsebujejo toksičnih snovi in ne ogrožajo ljudi, ki z njimi delajo. Ne vsebujejo hlapnih in vnetljivih komponent ter ne predstavljajo nevarnosti za vžig in eksplozijo. Poraba energije pri pečenju je do 50 % manjša, saj ni nujno izpariti topila. Pri samem skladiščenju praškastih lakov ni treba zagotavljati nobenih varnostnih ukrepov, zato je skladiščenje enostavno. Tehnologija nanašanja in rekuperacij zagotavljata do 98-% izkoristek, saj lahko odvečni prah zberemo in ponovno uporabimo. Stroški izgradnje lakirnice so manjši, ker ne potrebujemo čistilnih naprav.

Zaščitimo svoje zdravje

Razvili smo antimikrobni praškasti lak, ki je namenjen zaščiti površin, ki se jih nenehno dotikamo, kot so kljuke, ograje, kovinske omare, stoli itn. Zmanjšuje možnost prenosa mikrobov in posledično okužb. V praškasti lak je vgrajena aktivna učinkovina, ki preprečuje ter zavira razmnoževanje mikrobov. Z implementacijo antimikrobnega praškastega laka v svoj vsakdan vplivamo na izboljšanje higienskih razmer v družbi.

Dodana vrednost dolgotrajne zaščite

Zaščita proizvodov s prašnimi barvami nudi kovinam dolgotrajno zaščito in lepši videz. Praškasti laki zagotavljajo visoko mehansko in kemično odpornost, s tem pa zagotavljajo daljšo življenjsko dobo pod različnimi zunanjimi vplivi.

Dokumenti:

Tehnične informacije Ekolak

Specifikacija praškastih lakov

Qualicoat certifikat

 

Izdelujemo naslednje tipe praškastih lakov

 

Industrije in aplikacije

 

Kontakti

Prodaja

Andrej Čuček

T: +386 3 427 62 34

E: andrej.cucek@cinkarna.si

Tehnične informacije

Sebastjan Stanič

T: +386 3 427 62 39

E: sebastjan.stanic@cinkarna.si